Aperitief alla Galbani
De eerst fase bestaat uit de voorbereiding van de rode saus.
Spoel de tomaten af en snijd ze in tweeën.
Bak ze in een koekenpan met de olijfolie en de blaadjes basilicum gedurende ongeveer 10 minuten.
Mix snel de tomatensaus en giet deze in 3 glaasjes en laat ze vervolgens afkoelen.
Denk er aan om de saus te zeven om een fijne en gladde coulis te krijgen.
Prepareer vervolgens de pesto saus. Deze typisch Italiaanse garnering is in de hele wereld beroemd.
Pel de teentjes knoflook die daarna tot puree worden geperst.
Doe de geraspte Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani in een schaal, dan de olijfolie extra vierge en de pijnboompitten. Meng het geheel met een staafmixer.
Voeg na enkele minuten de knoflook en de tuinkruiden toe en ga door met mengen tot je een gelijkmatige saus hebt gekregen.
Reserveer een beetje pesto voor de decoratie en giet de overgebleven saus in de 3 glaasjes.
Eindig met de spiesjes die heel makkelijk te maken zijn.
Rijg beurtelings op de tandenstokers de Mozzarella al Latte di Bufala Mini, de cherrytomaten en de plakjes carpaccio en/of ham.
Zet alles op een dienschaal en presenteer het met de sauzen.
Zoek je een idee voor een aperitief waarmee je je gasten in verrukking zult brengen?
Probeer deze spiesjes van Mozzarella en carpaccio, vergezeld van heerlijke pesto- en tomatensauzen.
Wat het meest gewaardeerd wordt bij deze heerlijkheden die je serveert bij een aperitief met hapjes, dat is dat het recept makkelijk en snel te maken is. Zelfs al heb je niet veel tijd, weet dan dat dit zelfgemaakte aperitief in enkele makkelijk te volgen stappen te maken is.