Calzone alla Ricotta
Steek eerst je oven aan en laat deze voorverwarmen op 250° Celsius.
Spreid het deeg uit tot je een cirkel krijgt van ongeveer 30 centimeter doorsnede om genoeg plaats te hebben om er een grote hoeveelheid garnering op te leggen.
Doe de Ricotta van Galbani op de helft van je deeg en vouw de andere helft er over om een flap te maken. Zorg dat je de randen goed plakt zodat de calzone kan opzwellen tijdens het bakken zonder dat die opengaat. Dat voorkomt ook dat de garnering gaat lekken.
Neem een schotel of een bakplaat die groot genoeg is om de pizza Calzone te bevatten. Bedek de bodem met behulp van bakpapier.
Bak je pizza Calzone gedurende een vijftiental minuten. De pizza moet dan een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
Als je klaar bent met bakken dan leg je de zelfgemaakte Calzone op een plank of op een groot bord.
Bedek de pizza met ham en blaadjes rucola.
Snijd je cherrytomaten in tweeën en snijd dunne plakjes van je blok Mozzarella van Galbani.
Voeg aan je zelfgemaakte Calzone de stukken tomaat en kaas toe die je gesneden hebt bij de voorgaande stap.
De pizza is klaar! Je hoeft er alleen nog maar van te smullen.