Recept

Cheesecake met Citroen en Ricotta

Cheesecake met Citroen en Ricotta - Galbani
Preparazione

Meng de geplette zandkoekjes met de bruine suiker en de gesmolten boter. Voor een cheesecake met speculaas gebruik je verkruimelde speculaas in plaats van geplette zandkoekjes.

Doe het vervolgens in een vorm met afneembare rand en laat de cheesecake 1 uur afkoelen.

Voor de crème: laat de gelatine weken in koud water. Haal de schilletjes van de citroenen en doe deze in een pan met 5 cl water en de 100 gr suiker.

Gedurende 5 minuten laten koken, dan de citroenschillen verwijderen maar het kookwater houden.

Voeg het sap van de citroenen toe aan het kookwater en laat het nog 3 minuten koken.

Doe de blaadjes gelatine in deze siroop en laat het afkoelen.

Klop de Ricotta en vermeng deze dan met de afgekoelde siroop. Klop de vloeibare room om daarvan slagroom te maken en werk deze in de Ricotta.

Giet het geheel in de vorm en zet de cheesecake ten minste 6 uur in de koelkast.

Tip van Miamissimo

Voordat je de cheesecake opeet giet je een coulis van bosvruchten erover voor meer kleur en meer smaak. Anders kun je ook stukjes bosvruchten toevoegen zoals bijvoorbeeld aardbeien ter decoratie.

Dit recept delen De link is gekopieerd