Courgettes uit de oven
In dit recept worden de courgettes niet op een fornuis bereid maar in de oven.
Om deze gevulde courgettes te maken was je de courgettes goed en snijd je ze in tweeën in de lengte voordat je het vruchtvlees er uit haalt.
Als je een ronde gevulde courgette wilt dan snijd je de courgette overdwars.
Reduceer het vruchtvlees tot een puree met de teentjes knoflook en de ansjovis.
Vul de courgettes met dit mengsel en bestrooi ze met het paneermeel en met de in blokjes gesneden Mozzarella.
Voordat je de gevulde courgettes met het paneermeel bestrooit voeg je peper en zout toe aan je bereiding.
Je kunt ook de courgettes met tuinkruiden bestrooien (tijm en basilicum) of Provençaalse kruiden om meer smaak en raffinement toe te voegen.
Het is ook mogelijk om andere kazen te gebruiken bij de Mozzarella om dit recept te maken. Neem een kaas naar keuze zoals Emmentaler, Gruyère, Parmezaanse kaas of ook geitenkaas.
Je kunt ook nog kippenvlees mengen in je bereiding zodat deze nog smakelijker wordt. Voor de afwisseling kun je gevulde tomaten maken. Je kunt dezelfde farce gebruiken voor de tomaten als voor de courgettes en ze serveren op dezelfde schaal.
Leg de courgettes in een ovenschaal, voeg een scheutje olijfolie toe en laat ze 20 minuten garen. Het doel is om een krokante smaak te geven aan de courgettes door een gegratineerd gerecht te maken. Pas op de tijd niet te overschrijden, anders worden de courgettes te zacht.
Als het gerecht eenmaal gaar is dan dien je het warm op met als decoratie een toefje peterselie en een schijfje tomaat of een bordje rijst. Deze in de oven gegratineerde courgettes zijn compleet genoeg om als hoofdgerecht te kunnen dienen.