Eieren uit de oven met Ricotta en tomatensaus
Verwarm de oven voor op 175°C ofwel thermostaat 6.
Vet 4 stoofpotjes in. Giet 3 eetlepels tomatensaus in elk potje.
Bestrooi het geheel met vlokken rode paprika.
Breek de eieren in de stoofpotjes waarbij je drie eieren verdeelt per potje en bedek ze gelijkmatig met Mozzarella en Ricotta.
Zet ze 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Garneer met basilicum en een scheutje olijfolie extra vierge.
Doe ze 30 tot 40 minuten in de oven terwijl je het gerecht elke 10 tot 15 minuten draait.
Je kunt ook een gietijzeren pan gebruiken van 31 x 7,5 cm of een schaal van 33 x 22 cm.nnLeg blaadjes verse basilicum bovenop om je gerecht te versieren.
Varianten:
Voeg een vleugje specerijen of een beetje pimentpoeder toe aan je tomatensaus om de smaak van je bereiding op te halen.nnJe kunt ook besluiten om zelf je tomatensaus te maken. Zorg voor een prettige afwisseling en breng raffinement in je diner door de tomatensaus te mengen met bechamelsaus, zodat je gerecht smeuïg wordt.nnOm de béchamel te maken heb je maar enkele minuten nodig, en: 50 gr boter, 50 gr bloem, melk op kamertemperatuur, peper en zout en ook nootmuskaat.
1. Laat de boter smelten in een pan op matig vuur terwijl je met een houten lepel roert.
2. Voeg de bloem toe als de boter is gesmolten: pas op dat de kleur niet verandert.
3. Ga door met roeren totdat je een gelijkmatig geheel krijgt.
4. Voeg al roerende de melk bij scheutjes toe.
5. Je saus moet niet te dik zijn of te vloeibaar. De saus is klaar als ze aan je houten lepel blijft kleven.