Recept

Flan van courgette met Mozzarella Fior Di Latte en tijm

Flan van courgette met Mozzarella Fior Di Latte en tijm - Galbani
Preparazione

Snijd met een dunschiller 2 courgettes in fijne reepjes en bekleed de bodem van een pan met een laagje.

Bak de plakjes in een antiaanbakpan met een beetje olijfolie en zet apart. Rasp de andere courgette en eventuele resterende stukken met een grove rasp.

Fruit de courgette in een pan met 2 eetlepels olie, een paar takjes tijm en het fijngehakte teentje knoflook.

Meng in een grote kom de eieren met de afgekoelde courgette, 2/3 van het paneermeel, zout en peper.

Snijd de Mozzarella Selezione Fior di Latte in blokjes en voeg toe aan het mengsel. Meng goed.

Vet een ovenschaal in en bestrooi met de rest van het paneermeel. Leg de geroosterde plakjes courgette in laagjes en giet het mengsel erover. Duw de courgetteplakjes wat naar binnen indien nodig.

Laat 40 minuten bakken in een hete oven (190°). Haal de schaal uit de oven en laat wat afkoelen alvorens de flan op te dienen.

Dit recept delen De link is gekopieerd