Gefrituurde sandwiches met mozzarella
Snijd de mozzarella in plakjes van ongeveer 1 cm breed. Laat drogen op keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
Leg de plakjes mozzarella op twee sneetjes brood. Zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is, maar niet over de randen van het brood gaat.
Kruid de mozzarella met zout en peper.
Bedek de sandwich met de andere sneetjes brood. Druk stevig aan zodat de snee aan de mozzarella blijft plakken.
Snijd elke boterham in twee driehoeken.
Klop de eieren los in een ondiepe schaal.
Haal elke boterham door de bloem en zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn.
Haal de sandwiches vervolgens door het losgeklopte ei.
Haal ze daarna door het paneermeel en zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn. Herhaal deze stap (ei en paneermeel) een tweede keer.
Bak de sandwiches (bij voorkeur één voor één, of niet meer dan twee tegelijk) een paar minuten in hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer warm. Zo kun je genieten van de mozzarella terwijl deze nog smelt…! Een kleine tip: als je ze niet allemaal tegelijk wilt eten, kun je de sandwiches 5 tot 10 minuten in de oven opwarmen.
Optioneel: naast de mozzarella kun je de sandwiches ook vullen met ansjovisfilets, basilicum of zongedroogde tomaten.