Recept

Gnocchi met brood

Gnocchi met brood - Galbani
Preparazione

Snijd het brood op in kleine blokjes en doe deze in een schaal. Bedek ze vervolgens met melk. Laat ze 30 minuten weken en roer ze van tijd tot tijd tot het brood zacht is geworden.

Hak de ham en leg deze apart in een eerste kom.

Maak de peterselie schoon, giet af en hak dan zeer fijn. Leg de peterselie apart in een tweede kom.

Wanneer de blokjes brood goed zacht zijn laat je ze drogen in de open lucht gedurende ten minste 10 minuten. Als die tijd verstreken is dan pak je ze en leg je ze in een grote bak.

Voeg aan deze basis van geweekt brood in je vorige bak de ham, geklopte eieren (eiwit en dooiers), de geraspte Mozzarella Cucina van Galbani, een lepeltje gehakte peterselie en de tarwebloem toe. Je kunt geraspte nootmuskaat toevoegen. Meng het geheel goed met een elektrische garde of met de hand tot je een gelijkmatig deeg krijgt.

Breng het geheel op smaak met peper en zout naar wens, giet dit deeg op het aanrecht en kneed het tot je deeg gelijkmatig is.

Neem een klein stukje van dit deeg in je met bloem bestoven vingers en handen en maak ronde gnocchi ter grootte van een forse kers.

Laat de gnocchi koken in een pan in gezouten kokend water. Om te weten of de gnocchi gaar zijn wacht je tot ze boven komen drijven zodat je ze kunt pakken met een schuimspaan. Leg ze vervolgens gaandeweg op een warme schaal.

Traditioneel eet je deze heerlijke zelfgemaakte gnocchi naturel of goudbruin gebakken in salieboter. Voor dit alternatief hoef je ze alleen in een koekenpan te doen met een beetje geperste knoflook.

Op het moment van opdienen bestrooi je de gnocchi met Grana Padano D.O.P van Galbani of met Parmezaanse kaas van Galbani, met verse basilicum of kruiden. Parfumeren met een scheutje olijfolie of pesto.

Je kunt deze gnocchi ook eten gedompeld in een bouillon van groentesoep of met een tomatensaus, zoals de gnocchi op basis van aardappels.

Tip van Miamissimo

Personaliseer dit recept al naar gelang je smaak: met zalm en met spinazie. Op vegetarische wijze: met een tomaat, aubergine en champignons die je combineert met Ricotta van Galbani als kaas.

Je kunt een grote hoeveelheid van deze gnocchi bereiden en ze ongekookt invriezen. Je hoeft ze daarna alleen nog bevroren in het water te doen.

Dit recept delen De link is gekopieerd