homemade pizza deeg
Doe al het water in een mengkom. Los het zout op in het water.
Als het zout is opgelost, meng je ongeveer 25gr bloem er bij
Je krijgt nu een mooi beslagje!
Nu kan je gist er bij.
Blijf goed mengen terwijl je beetje bij beetje de bloem toevoegt.
Als al het water is opgenomen in de bloem, kun je de olijfolie toevoegen en kun je het deeg uit de kom halen om het ongeveer 10 minuten stevig kneden op je werkblad.
Om te controleren wanneer het deegklaar is, kan je met je duim een kuiltje in je deeg duwen. Als het deeg weer terugveert, is het klaar (of je kan ook nagaan of het klaar is via de temperatuur : het deeg moet +/- 25°C zijn).
Dek je deeg af met een vochtige doek en laat het een half uur rusten.
Na een half uur, maak je een mooi bolletje van het deeg.
Doe de bol in een bak die je kunt afdekken en laat ze 8 uur rijzen bij kamertemperatuur.
Als je meer tijd hebt, kan je je deeg ook bv 24 uur van te voren maken, je deeg wordt dan lekkerder en beter te verteren. Je bereidt het deeg op dezelfde manier, maar nadat je de bolletjes gemaakt hebt, leg je de bollen afgedekt voor 20 uur in de koeling. Een uurtje of 4-6 voordat je gaat bakken, haal je het deeg er weer uit.