Recept

Kleine smaakvolle Mozzarella’s

Kleine smaakvolle Mozzarella’s - Galbani
Preparazione

Breng de Mozzarelline van Galbani op smaak met de olie, het zout en de oregano.

Leg elke kleine Mozzarella op een halve plak rauwe Parmaham.

Rol de ham op en sluit deze af met een houten stokje.

Dien je kleine en smaakvolle Mozzarella’s op een bed van groene sla op.

Tip van Miamissimo

In plaats van Parmaham kun je ook andere Italiaanse vleeswaren gebruiken zoals bijvoorbeeld Coppa of Tiroler spek, voor meer raffinement.

Varianten:

Dit recept kan worden gemaakt met Mini Mozzarella di latte di Bufala die een meer uitgesproken smaak hebben dan de Mozzarellaatjes.

Maak een tomatentartaar als begeleiding en voor meer frisheid:

Begin met het pellen van de tomaten (kies verschillende kleuren voor een originele bereiding) door ze 30 seconden in kokend water en daarna direct in ijskoud water te doen (het vel laat vanzelf los). Verwijder alle pulp en snijd het vlees in blokjes. Apart zetten. Neem een sjalot een snijd die fijn. Mengen met olijfolie en Balsamico-azijn (of wijn). Voeg de tomaten toe en roer terwijl je ze op smaak brengt met peper en zout naar keuze. Giet alles in een kommetje met daarop een blaadje basilicum.

Dit recept delen De link is gekopieerd