La Lasagne della Nonna
Snijd de wortel, ui en bleekselderij fijn.
Bak deze groenten op middelhoog vuur in twee eetlepels olijfolie gedurende 5 tot 10 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak dit 10 minuten mee met de groenten terwijl je regelmatig roert.
Voeg de tomatenpuree en 1 liter water toe. Breng aan de kook en laat daarna 1 uur sudderen.
Voeg na een uur nog 1 liter water toe en laat weer 1 uur sudderen. Herhaal deze stap nog een keer. In totaal moet de ragù idealiter 3 tot 4 uur sudderen.
Voor de béchamelsaus verwarm je de melk in een pan. Smelt de boter in een andere pan.
Voeg, als de boter gesmolten is, de bloem toe en roer met een garde tot je een glad mengsel hebt zonder klontjes.
Voeg de warme melk toe aan het mengsel, samen met een snufje zout en een beetje nootmuskaat. Blijf roeren met de garde tot de béchamelsaus dikker wordt (dit kan 4 à 5 minuten duren).
Neem een grote ovenschaal en bedek de bodem met een eerste laag béchamelsaus.
Voeg daarna een beetje ragù en een laag lasagnevellen toe.
Voeg vervolgens een laag béchamelsaus en dan een laag ragù toe op de lasagnevellen.
Voeg stukjes mozzarella van buffelmelk en Parmezaanse kaas van Galbani toe bovenop de ragù.
Herhaal dit proces tot je bij de laatste laag bent: ragù, mozzarella van buffelmelk en een royale laag Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne 35 tot 40 minuten in de oven op 180 graden.
Tip: bereid de ragù de dag ervoor. En geniet van de lasagne als deze goed heet is!