Lasagne met zalm
Maak allereerst een bechamelsaus.
Doe boter in een pan en laat op laag vuur smelten.
Als de boter smelt strooi je de bloem erbij terwijl je roert.
Na enkele minuten giet je er een scheutje melk bij zonder op te houden met roeren om te voorkomen dat er klonten ontstaan.
Als het mengsel begint te sudderen en dik wordt dan doof je het vuur en voeg je zout, peper en een beetje gemalen nootmuskaat toe.
Het recept van béchamel is simpel en snel maar de moeilijkheid zit ‘m in de textuur: je moet nooit stoppen met roeren en het vuur verlagen als het mengsel een beetje gaat plakken aan de bodem van de pan.
De tweede stap van dit recept voor lasagne met zalm bestaat uit de bereiding van de pasta.
Zet een pan vol water op het vuur en voeg een lepel olie toe zodra het water kookt.
Dompel er een voor een de bladen lasagne in gedurende ongeveer 2 minuten en haal ze er met een schuimspaan uit en spoel ze onder koud water.
Leg de bladen op een theedoek om ze te drogen.
Maak de voorbereiding af met het snijden van de verse moten zalm in kleine stukken.
Bak ze gedurende 2 minuutjes in een koekenpan met een klontje gesmolten boter en doof dan het vuur.
Verwarm dan de oven voor op 180°C en verdeel de bol Mozzarella van Galbani in kleine blokjes.
Neem voor de samenstelling een ovenschaal. Bedek de bodem met enkele eetlepels bechamelsaus.
Leg er vervolgens een laag lasagne in en let op dat de bladen niet over elkaar heen liggen.
Vervolg met de béchamel, 1/4 zalm, 1/4 blokjes Mozzarella kaas van Galbani, en eindig met Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani.
Herhaal deze handeling terwijl je eindigt met een laag bechamelsaus bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.
Schuif de schaal in de oven gedurende ongeveer 40 minuten. Zet vijf minuten voor het einde de oven op de grilstand om een gouden korst te krijgen, zet dan de oven uit en haal de schaal er uit.
Serveren met een salade en opeten!