Recept

Pasta met romige Ricotta, gerookte zalm en bieslook

Pasta met romige Ricotta, gerookte zalm en bieslook - Galbani
Preparazione

Om dit makkelijke recept van pasta met zalm heel snel te beginnen start je met het maken van een kaasmousse.

Klop de Ricotta van Galbani en voeg er de fijngehakte bieslook aan toe. Vergeet niet de saus licht op smaak te brengen: voeg peper naar smaak toe en meng de bereiding goed.

De tweede stap bestaat uit de voorbereiding van de vis. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes en doe deze in de Ricotta saus. Gebruik gerust verse room om de saus dikker te maken en een mooie romige textuur te krijgen. Maar als de saus al dik is, gebruik dan melk in plaats van room.

Hevel vervolgens dit mengsel over in een koekenpan en verwarm het op een laag vuur gedurende enkele minuten. Laat de saus dik worden terwijl je blijft roeren en giet dan een theelepel olijfolie erbij. Voeg indien nodig peper en zout toe voordat je de bereiding van het vuur haalt.

Omdat het om een recept gaat van pasta met gerookte zalm moet je je ook met dit hoofdingrediënt bezighouden. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook in een pan.

Als het water kookt voeg je twee eetlepels olie toe alvorens de pasta erin te doen. Of je nu spaghetti kiest of tagliatelle: zorg dat je de pasta al dente kookt en houd de tijd aan die op de verpakking vermeld staat.

Giet de pasta zorgvuldig af wanneer de kooktijd is verstreken.

Meng de pasta met romige saus op basis van Ricotta en repen gerookte zalm. Geef meer smaak aan je bereiding door wat knoflook en geraspte kaas toe te voegen.

Leg de pasta op een schaal en versier je bord met kaas en tuinkruiden zoals dille of basilicum om de pasta meer geur te geven.

Dit is een recept dat je kunt maken met tagliatelle, spaghetti en macaroni. In een smakelijk mengsel van kaas en kruiden brengt de vis alles op smaak om een smeuïge saus te krijgen die de pasta die je hebt gekozen kan vergezellen.

Over kaas gesproken: je kunt als je de Ricotta anders gebruikt ook andere recepten maken van tagliatelle met gebruik van dezelfde ingrediënten. Na de pasta gekookt te hebben moet je spek droog aanbraden in een koekenpan op laag vuur.

Gebruik voor een vegetarisch recept liever gesmolten boter of olijfolie. Voeg de geklopte kaas toe en schenk wat vloeibare room om de saus te verdunnen. Werk er vervolgens 2 eierdooiers in terwijl je krachtig blijft kloppen zodat deze niet gaan koken. Je hebt nu een heerlijk Carbonara gemaakt die je tagliatelle prima kan begeleiden.

Tip van Miamissimo

Als je geen zalm hebt dan kun je ook gepelde garnalen nemen die je eerst met ui hebt gesauteerd. Omdat het om een gerecht gaat met schaaldieren moet je niet vergeten het te presenteren met schijfjes citroen.

Voor een prettige afwisseling kun je een tomatensaus maken om je tagliatelle met gerookte zalm te begeleiden. Om deze te maken smelt je een beetje boter in een pan en bak je een fijngehakte sjalot.

Vervolgens voeg je de in stukjes gesneden tomaat toe en laat het gedurende enkele minuten op laag vuur garen. Om een mooie rode saus te krijgen voeg je een theelepel tomatenpuree toe.

De warmte is voldoende om de saus goed te binden. Je hoeft deze alleen nog maar over de gekookte tagliatelle te gieten. Voor de zalm verwarm je de spekjes wit in een koekenpan en fruit je ze in de verse room of ander vet voor ze bij de pasta te doen. Je hebt nu een uitstekend recept klaargemaakt van pasta met zalm: eet smakelijk!

Kies als dessert een taart met fruit van het seizoen of een heerlijke fruitsalade met bolletjes ijs. Anders kunnen ook de klassieke flensjes met chocola of de traditionele maar gewaardeerde appeltaart de klus klaren.

Als je in je boekje met recepten kijkt dan vind je vast en zeker een makkelijke bereiding van een cake of een notentaart om je maaltijd in schoonheid af te ronden.

Om te helpen bij de spijsvertering serveer je je gasten een kop kruidenthee bij het nagerecht. Nu hoeven we je alleen nog smakelijk eten te wensen!

Dit recept delen De link is gekopieerd