Pizza met walnoten, Tiroler spek en Mascarpone
Verwarm de oven voor op 220°C.
Afhankelijk van de presentatie rol je het pizzadeeg af of rol je het uit met een deegroller.
Leg de deegbodem op een ingevette of met bloem bestoven bakplaat.
Voeg zout en een snufje peper toe aan de tomatenpuree voordat je deze over het pizzadeeg uitsmeert.
Snijd de Mozzarella in plakjes en verdeel ze over de tomatenpuree.
Voeg de Mascarpone van Galbani toe in verspreide hoopjes en giet een er scheutje olijfolie op.
Laat de pizza een tiental minuten in de oven. Houd de baktijd in de gaten: de randen moeten mooi goudbruin zijn.
Net nadat je hem uit de oven hebt gehaald garneer je je pizza Mascarpone met plakjes Tiroler spek en walnoten.
Je kunt het Tiroler spek iets voor het eind van de baktijd op de pizza leggen zodat het warm is en zwarte of groene ontpitte olijven toevoegen.
Als je van pittige smaken houdt dan voeg je een scheutje olijfolie met piment toe om je smaakpapillen te kietelen voordat je hem opeet!nnIn plaats van tomatenpuree kun je natuurlijk ook kant-en-klare tomatensaus nemen, zelfgemaakt of in de winkel gekocht.
Voeg wat groente toe zoals dunne schijfjes zoete ui, rode ui of aubergine.