Pizza Quattro Formaggi
Verwarm je oven voor op de maximale temperatuur. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen in je oven.
Leg je deeg uit tot een ronde schijf en let op dat je een mooie rand van ongeveer 1,5 centimeter houdt.
Als je bodem klaar is, zorg dan dat je alle bloem van je bodem afklopt, zodat het niet verbrandt in je oven. Dit geeft namelijk een beetje een bittere smaak aan je pizza.
Snij de Mozzarella in schijfjes en laat dit uitlekken op keukenpapier.
Pak nu je ricotta en roer de kaas tot een mooie crème. Smeer het vervolgens dun over de hele bodem.
Nu kun je de rest van de kaas over de pizza verdelen: de Mozzarella, de Gorgonzola en de geraspte Parmigiano Reggiano on top.
Voordat de pizza de oven in kan doen, kruiden we de pizza af met nog een beetje zwarte peper naar smaak.
En om het af te maken: een klein slingertje olijfolie.
Nu kan de pizza de oven in! Leg de pizza mooi in het midden van je oven.
Houd goed in de gaten dat de pizza gelijkmatig bakt en draai eventueel de pizza na een paar minuten een halve slag.
Laat de pizza bakken tot de bodem begint te verkleuren en de kaas mooi smelt. Let op dat de ingrediënten niet verbranden.
Na totaal ongeveer 10-12 minuten in de oven, kan de pizza er uit.
Als je dat lekker vindt, kun je er nu nog een beetje extra gorgonzola aan toevoegen.
Buon appetito! 😉