Quiche met cherrytomaten en Ricotta
Allereerst moet je de Ricotta van Galbani met de eieren mengen.
Doe er de verse room en de Parmigiano Reggiano D.O.P. van Galbani bij.
Meng deze melange totdat je een mooie romige textuur krijgt.
Doe er dan zout, peper en een beetje nootmuskaat bij.
Rasp de Gruyère met gebruikmaking van een rasp met grote gaten.
Ga verder met het mengen van het mengsel door er de geraspte Gruyère aan toe te voegen.
Leg een rol kruimeldeeg die je zelf kunt bereiden in een vorm uit.
Prik de bodem van de quiche in met behulp van een vork.
Giet de vooraf bereide kaasfarce erover en zorg dat de laag egaal is.
Wat de cherrytomaten betreft: was ze in de eerste plaats.
Vervolgens snijd je elke tomaat in tweeën en legt ze op de farce zodanig dat het gesneden deel naar boven wijst.
Je kunt de quiche geur geven door tijm, venkelzaad en droge oregano toe te voegen.
Doe er een beetje peper en zout op.
Giet ook een scheutje olijfolie extra vierge over de quiche.